Jedna od važnih delatnosti Evropskih federalista u Srbiji jeste izdavaštvo. Centar za izdavaštvo UEF-a  objavljuje knjige i druge publikacije o procesu evropske integracije Srbije, evropskim integracijama uopšte, kao i federalnoj budućnosti Evrope. Izdavačka aktivnost Centra ima za cilj da potpomogne promociju evropskih i demokratskih vrednosti u Srbiji, evropskih integracija sa ciljem dostizanja punopravnog članstva Srbije u Evropskoj uniji, kao i podsticanje javne debate o političkom sadržaju Evropske unije i stvaranju Evropske federacije.

EVROPA S DUŠOM – Govori koji su odredili savremenu Evropu
Publikovana, Srbija, februar 2011. Sadržaj knjige u PDF formatu preuzmite OVDE.

Zbirku govora evropskih političara koji su obeležili i odredili savremenu Evropu, knjigu „Evropa s dušom“ izdali su Fondacija Konrad Adenauer Beograd u saradnji sa Unijom evropskih federalista. Knjiga „Evropa s dušom“ ima za cilj da nas kroz govore istaknutih evropskih političara i lidera vrati u vreme kada je nastajala, razvijala se, rasla i sazrevala evropska ideja, ali i da nas suoči sa izazovima koji Evropi tek predstoje.

 

srp_psBudućnost proširenja Evropske unije: slučaj Zapadni Balkan
Publikovana, Srbija, april 2011. Sadržaj studije možete pruzeti ovde (srpski jezik i engleski jezik)

Studija praktične politike „Budućnost proširenja Evropske unije: slučaj Zapadni Balkan“ predstavlja doprinos istraživača Centra za evropsku politiku Unije evropskih federalista Srbija javnoj debati o budućnosti proširenja Evropske unije (EU) na Zapadni Balkan (ZB). Osnovni motiv izrade studije bilo je promišljanje postojećih scenarija proširenja EU i procena koji je od njih najverovatniji, odnosno najpovoljniji za region u pogledu što bržeg dostizanja punopravnog članstva u EU.